• Földmérés

 • SZOLGÁLTATÁSAINK  Szakértés  Értékbecslés  Emelőgép  Munkavédelem  Földmérés  Kivitelezés  Kutatás-fejlesztés


 • multi-engineering


  Társaságunk mérnök-geodéziai munákkal is foglalkozik. Nagy tapasztalatunk van vasútátépítésekkel, biztosítóberendezések telepítésével összefüggő felmérési, kitűzési és visszamérési munkákban, megvalósulási tervdokumentáció készítésében. Általános mérnök-geodéziai munkákat is vállalunk, volumentől függően akár alvállalkozók bevonásával.  Napjaink jellemző vasútépítési munkája a meglevő vasutak korszerűsítése. Társaságunk elsősorban az útátjáró átépítésekkel, biztosító berendezés korszerüsítésekkel és telepítésekkel kapcsolatos geodéziai munkákban szerzett nagy tapasztalatot. Természetesen pályaátépítési projektekkel kapcsolatos felmérési, kitűzési, és visszamérési tapasztalatunk is van, sőt a fentebb említett munkáknál kivitelezői oldalon munkatársaink építésvezetői, főépítésvezetői, vagy gépészeti vezetői múlttal is rendelkeznek. Az alábbiakban olvashat néhány példát a mérnök-geodéziai munkáinkról és az azokkal összefüggő mérnöki tevékenységünkről:


  Útátjáró-átépítés előtti felmérés, kitűzés
  útátjáró átépítés Felújítást megelőzően igény szerint független véleményt adunk, mire lenne szükség a felújítás során: Burkolatcsere (elemcsere, aszfaltozás), sincsere, kapcsolószer csere, aljcsere, ágyzatcsere, védőrétg beépítés vagy szivárgó beépítés szükséges? Esetleg mind? Felmérjük az aktuális pályaszakasz állapotot, kötésekkel, létesítményekkel, hogy optimálisan tervezhető legyen az átépítés által érintett szakasz, illetve, hogy a megfelelő technológia kerüljön alkalmazásra. Az átépítéssel kapcsolatban telepítendő új műtárgyak és egyéb elemek kitűzését is vállaljuk terv alapján.


  Bicikliút projektekkel összefüggő új útátjárók felmérési munkái
  bicigliút útátjáró Az országban zajló bicigliútépítési projektek kapcsán létesítendő új útátjárók felmérési és kitűzési munkáit is vállaljuk, illetve tapasztalatunk van a biciklis útátjárók tervezésben is. A mérések eredményét ponthalmazként is, illetve terv szintű dokumentációként is át tudjuk adni ügyfelünknek.


  Biztosító berendezés telepítés (kábelalépítmény) és pályaátépítés felmérési és kitűzési munkái
  pálya és bizbrt kitűzés Meglévő pálya mellé telepítendő új biztosítóberendezéssel összefüggő alépítmény munkákat megelőző felmérési munkákat is végzünk. A felmérés/ kitűzési munkák mellett igény szerint javaslatot teszünk az építéstechnológiára, illetve megvizsgáljuk a gépesítés feltételeinek meglétét (terep és növényzeti viszonyok miatti hozzáfrhetőség, elsodrási határ, etc.), illetve a feltételek kialakíthatóságát, melyről jelentést készítünk. A felmérésről ponthalmaz illetve terv jellegű dokumentációt is át tudunk adni, igény szerint.


  Közmű- és távközlésépítési projektekkel összefüggő kitűzési munkák
  vonalas építmények felmérése Új közművek, hírközlési hálózatok telepítését megelőző felmérési és kitűzési munkákat végzünk. A felmérés/ kitűzési munkák mellett igény szerint javaslatot teszünk az építéstechnológiára, illetve megvizsgáljuk a gépesítés feltételeinek meglétét (terep és növényzeti viszonyok miatti hozzáfrhetőség, közlekedéstechnika, etc.), illetve a feltételek kialakíthatóságát, melyről jelentést készítünk. A felmérésről ponthalmaz illetve terv jellegű dokumentációt adunk át ügyfelünk igényei szerint.


  További általános felmérési, kitűzési munkák
  teljeskörű munkavédelmi szolgáltatás Természetesen a vonalas építményekkel összefüggő feladatokon túl általános mérnök-geodéziai munkákat is vállalunk kapacitásunk függvényében, legyen szó épület alap kitűzésről, vagy akár telekhatárokról. A felmérésről ebben az esetben is a megrendelő igényeihez igazodva terv szintü dokumentciót illetve ponthalmazt is át tudunk adni.


  Visszamérési munkák
  megvalósulási felmérés Az építési projektek előrehaladásával, a már elkészült elemek visszamérése a megvalósulási tervdokumentáció elkészítése okán elkerülhetetlen feladat az adott létesítmények felmérése, visszamérése. Ezen munkákat vállaljuk az álltalunk vagy más által végzett kitűzések esetén is. A közmű és közlekedésépítési projektek esetén a megvalósulási tervdokumentációk elkészítésében is állunk ügyfeleink rendelkezésére.


  Vasúti átépítési tervdokumentáció késztése
  vasúti keresztszelvény
  Vasúti átépítések esetén tervdokumentációt is készítünk a kivitelezéshez.
  Az átépítési technológiák ismerete, valamint munkatársaink vasúti átépítésekkel kapcsolatos gyakorlati tapasztalata okán az átépítéhez szükséges kiviteli terveken túl, kiviteli technológia-, erőforrás- és időtervezést is vállalunk, illetve felelős műszaki vezetőnk akár a munkákat felügyeli is.


  Megvalósulási tervdokumentáció kézítése
  tervdokumentáció A vonalas létesítmények (közmű, hírközlés, közlekedésépítés) megvalósulási visszamérési adatai alapján elkészítjük a megvalósulási tervdokumentációt, az ügyfél igényei szerint.